Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisvoittojen päivä European Trophyssa

 

Suomalaisvoittojen päivä European Trophyssa


Jääkiekkoilun European Trophyssa vietettiin suomalaisittain hienoa päivää sunnuntaina. Tulessa oli kolme suomalaisjoukkuetta ja tuloksena kolme voittoa. Jokerit otti komean voiton Frölundasta jo varsinaisella peliajalla, HIFK kaatoi Djurgårdenin jatkoajalla ja Kärpät Färjestadin voittomaalikipailussa.

European Trophy jatkuu suomalaisjoukkueitten osalta jälleen maanantaina, kun Tappara isännöi Pardubicea.

Jokerit komeaan voittoon

Ilari Filppula ja Ben Eaves nousivat pääosaan European Trophyn sunnuntain päiväpelissä, kun Jokerit murskasi ruotsalaisen Frölunda Indiansin numeroin 7-3 (1-1, 5-2, 1-0).

Otteista huomasi, että sunnuntain ottelu oli Jokereille jo kolmas neljän päivän sisään.

- Pelasimme eilen paremmin kuin tänään (1-4 tappio Djurgårdenille). Nyt näkyi, että tämä oli kolmas peli peräkkäin molemmille joukkueille. Tämä oli kuitenkin hyvä näyttöpaikka monelle pelaajalle saimme taas uutta tietoa, missä pelaajat menevät tällä hetkellä, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund kertoi.

HIFK:n voittoputki sai jatkoa

HIFK nappasi European Trophyssä sunnuntai-iltana kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Kim Hirschovits ratkaisi petopaidoille 4-3 voiton jatkoajalla Djurgårdenin kustannuksella. Tappio oli ruotsalaisryhmälle ensimmäinen.

Helsinkiläiset karkasivat ensimmäisessä erässä jo 3-0 karkumatkalle Mikko Jokelan, Ville Peltosen ja Eetu Pöystin maaleilla.

- Vahva ulostulo oli tänään ja ensimmäinen erä oli erittäin vahvaa ja fyysistä pelaamista meiltä. Ilta oli jäähyjen sävyttämä, mutta tapa ja tyyli toimia oli hyvää, HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen iloitsi ottelun jälkeen.

- Jäähyilimme niin pirusti, kääntyy momentum väkisinkin. Pitää kuitenkin muistaa, että tänään oli erittäin laadukas joukkue vastassa. Paras ryhmä näistä kolmesta, jotka olemme kohdanneet.

Kärpät voittoon rangaistuslaukauskilpailussa

Kärpät kohtasi sunnuntaina Kokkolassa Färjestadin European Trophyn ottelussa. Tasainen ottelu päättyi lopulta Kärppien voittoon voittomaalikilpailussa 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0). Kärppien sankari oli Juha-Pekka Haataja.

- Tämä oli meiltä paras peli tähän mennessä. Hyvä fyysinen kamppailu ja mielestäni täysin ansaittu voitto. Joukkueen yleisilme oli tosi hyvä. Alivoimalle pelasimme erinomaisesti ja aggressiivisesti ja ylivoimassa kiekko liikkui ja tolpat kilahtelivat.

- Maalissa Ville Hostikka oli jälleen erinomainen. Vaikka voitto tuli rankkareilla, niin sekin on voitto ja se ensimmäinen voitto pitää aina ottaa, että saa otettua myös toisen, päävalmentaja Hannu Aravirta heitti.

Tappara hakee avausvoittoaan

European Trophyn kahdella tappiolla aloittanut Tappara haastaa kotonaan maanantaina vahvan Pardubicen. Tapparan päävalmentaja Sami Hirvosen toivoo näkevänsä maanantaina ehyttä joukkuepeliä.

- Viisikkopelaamisen tiiviys on avainasemassa, jota olemme harjoitelleetkin. Olemme katsoneet videolta yksityiskohtia, joten parannusta on odotettavissa, Hirvonen uskoo.

Tiukka ottelutahti ei anna hirveästi harjoitteluaikaa, mutta Hirvonen ei näe asiaa ongelmallisena.
- Peli itsessään on loistava mittari, varsinkin kun vastustajat ovat niin kovia tässä sarjassa. Tämä on parasta mahdollista harjoitusta ennen SM-liigakauden alkua ja saamme arvokasta tietoa pelaajista.

UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle




Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää