Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Aro laukoi jatkoajalla kotiedun takaisin

Miesten edustusjoukkue kohtasi Trackersin toisessa liigakarsintaottelussa sunnuntaina. Sarja oli polkaistu käyntiin lauantaina Rusalla, josta Trackers haki ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan 7-6 voitolla. Sunnuntaina edustus lähti matkaan legendaarisella turmabussilla (aka surmabussilla), jolla joukkue oli voittanut Oulussa 7-0 ja fiilis sen mukainen. Sunnuntain ottelu oli huomattavasti sarjan ensimmäistä peliä kovempi ja nyt edustus näytti kahden viimeisen erän sekä jatkoajan osalta, miksi joukkue on tässä vaiheessa peleissä mukana. Aivan huikeiden vaiheiden jälkeen Mikko Aro teki ratkaisevan 5-4 maalin jatkoajalla ajassa 61.37.

TRACKERS – M-TEAM 4-5ja. (4-2,0-0,0-2,0-1)

Neljä virhettä, neljä maalia Trackersille

Ottelu saa miesten kannalta loistavan alun, kun Purasen taitava syöttö tavoittaa Reunamäen, joka jatkaa pallon vielä takatolpalle. Itkonen laittaa pallon pienestä kulmasta sisään ja miehet ottavat ottelussa 1-0 johtoaseman. Seuraavassa vaihdossa miesten merkkaus epäonnistuu omassa päässä ja Trackers tasoittaa kulmavaparista tilanteeksi 1-1. Kotijoukkue siirtyy ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 5.55, kun pallonmenetys keskialueella kääntää Trackersille nopean vastahyökkäyksen paikan ja viimeistely onnistuu. Tilanne 2-1. Vain puoli minuuttia myöhemmin Eronen iskee pallon ilmasta sisään, syöttäjänä Jousi ja tilanne on jälleen tasan.

Ensimmäisen kympin jälkeen Trackers onnistuu ottelussa kolmannen kerran, kun tehokkaalla karvauksella pallo viedään lavasta ja vastahyökkäys tuottaa tulosta. Myös erän viimeinen maali merkitään kotijoukkueelle, kun edustus ryntäilee keskialueella ja kaksi miestä menee samaan pelaajaan kiinni, jolloin nopeilla siirroilla pallo pelataan maalipaikkaan. Ennen ensimmäistä erätauokoa Lesch torjuu tärkeään paikkaan rankkarin eikä kotijoukkue pääse karkumatkalle. Trackers iski kaikki neljä maaliaan miesten selkeistä virheistä ja ensimmäiselle erätauolle mennään 4-2 tilanteessa.

Selkeä parannus toiseen erään

Toisen erän alkuun miehet tulevat tiivillä puolustuspelillä eikä virheitä enää nähdä. Erässä miehet kärsivät kaksi rangaistusta, mutta alivoima onnistuu pitämään liigamiehet kurissa. Toisen erän loppuun miehet luovat kovalla syötöllä painetta Trackers-maalille, mutta tulosta ei vielä nähdä. Toiselle erätuolle mennään kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Edustus ratkaisi jo varsinaisella peliajalla, maalia ei hyväksytty

Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa Puranen toimittaa pallon maalille ja Lundström laukoo pallon maalinkulmalta sisään. Reilu kolme minuuttia myöhemmin Sjöblom sutii maalin edestä ensimmäisen liigakarsintamaalinsa ja edustus on tullut tasoihin. Pian Trackers käyttää aikalisän ja onnistuu sen myötä hidastamaan miesten tahtia.

Ottelun viime hetkillä nähdään todellista draamaa. Miehet pelaavat pallon peliajan puitteissa maaliin, samoin kuin Trackers eilen Ruskeasuolla. Iittalassa kello käy kuitenkin kahteen kymppiin ja tuomarit päättävät hylätä varsinaisella peliajalla syntyneen voitto-osuman.

Jatkoajalla Mikko Aro ratkaisee

Edustus lähtee tulistuneena jatkoajalle, eikä tarvita kahta minuuttiakaan, kun tällä kaudella hyvää vireeseen päässyt Mikko Aro ratkaisee toisen karsintaottelun miesten eduksi ja kotietu on saatu jälleen takaisin.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen tehneen pelin alussa lauantain kaltaisia virheitä, mutta toiseen erään lähdettäessä ilme kentällä muuttui oikeaan suuntaan ja taistelu voitosta alkoi. Ottelun kaksi viimeistä erää sekä jatkoaika ansaitsevat päävalmentajalta kiitoksen.

-Huono lähtö meiltä peliin. Jatkettiin samoja virheitä, mitä tehtiin lauantain pelissä. Kaveri pääsi meidän ansiosta 4-2 johtoon.

-Toiseen erään saatiin virheet pois, mutta vielä ei päästy tekemään tulosta. Muutama suht koht heppoinen vihellys tai ei ainakaan pelin luonteen mukainen tuomio vei meidät alivoimalle. Pumpattiin hienosti alivoimalla ja pedattiin 0-0 erällä kolmanteen erään hyvät asetelmat.

-Kolmas erä vietiin peliä ihan täysin. Kaveri jäi joka osa-alueella ihan älyttömästi ja rikkoi peliä niin kolmannessa erässä kuin jatkoajallakin. Oltiin ottelun lopussa kaikilla osa-alueilla kaveria edellä.

Tuomaritoiminta puhuttaa, videota ei saatavilla

Ottelun toiseksi viimeisellä sekunnilla syntynyt osuma ei ollut ainoa maali, joka edustukselta hylättiin ottelussa. Jo aiemmassa vaiheessa edustus pelasi pallon vapaalyönnistä maaliin, mutta tuomarikaksikko Petri Heikkilä ja Ari Lähteenmäki vakuutti laittaneensa pelin poikki ennen tilannetta.

-Omasta mielestäni tehtiin voittomaali ajassa 59.58 ja kello kävi loppuun asti. Tuomarit tekivät päätöksensä hylätä maali, kuten olivat hylänneet jo yhden maalin meiltä aiemmin pelissä. Siinä tilanteessa sanoivat, että peli oli puhallettu poikki, vaikka näin ei ollut, kertoo Laurikainen ottelun jälkeen.

Toisessa erässä joukkueet pelasivat tasavahvasti ja kun edustus sai karsittua omasta pelistään virheet pois ei Trackers päässyt enää ilmaisille paikoille. Peliä kuitenkin hidasti joukkueelle tuomitut jäähyt. Molemmat joukkueet tekivät saman arvoisia rikkeitä, mutta jäähypenkille passitettiin vain punapaitoja. Tänään liigajoukkueen ja divarijoukkueen peliä arvioitiin eri perustein.

-Nyt tuntui, että liigajoukkueella oli eri säännöt. He saivat rikkoa ilman jäähyjä ja me ei. Pelissä kävi myös sellainen tilanne, että kaveri pelasi vaihtopenkin puolelta palloa ja tuomarit näkivät tilanteen. Peli jatkui vapaalyönnillä, vaikka säännöt sanovat selvästi, että tuomio on automaattisesti 5+20 minuuttia pelin sabotoimisesta.

-Ollaan monta vuotta tehty duunia liiganousun eteen ja tänään tuntui siltä, että tiellämme oli kotijoukkueen lisäksi muitakin esteitä.

Playoff-hengen mukaisesti Trackers jätti pelin videoimatta, vaikka säännöt edellyttävät kotijoukkueelta dvd-tallennetta heti ottelun jälkeen vierasjoukkueelle annettavaksi sekä tarvittaessa myös sarjajärjestäjälle. Sarjamääräysten perusteella “Pudotuspeleissä tämän kohdan laiminlyönnin seurauksina kaikissa tapauksissa maksu 600 €/ tapaus” Trackersia odottaa siis pieni miinus saunailtakassaan.

-Aika oikeusturvaton olo tuli myös siitä, että peliä ei ole videoitu, vaikka säännöt edellyttävät videointia. Millään ei voida todistaa, että pallo oli maalissa. Jatkossa meillä on omat videokamat mukana, niin varmistetaan, että materiaalia on tarjolla.

-Toki voidaan itsekin parantaa tekemistä ja tarvittaessa ratkaistaan ottelut itse jo viisi sekuntia aiemmin. Voitot on 1-1 ja taistelu jatkuu.

Seuran tiedot - Seuran kotisivut

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

Lue lisää
EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

Lue lisää
EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

Lue lisää
EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.